Hostdeko in English

Waarom je website met SSL (HTTPS) beveiligen?

R

Voorkom browser waarschuwingen

Begin 2017 gaan zowel Chrome als Firefox waarschuwen bij het bezoeken van websites zonder werkende SSL versleuteling. Op termijn wordt dit een rode waarschuwing.
R

Verbeter je Google Rank

Sinds Augustus 2014 heeft SSL versleuteling een positieve invloed bij de berekening van jouw Google rank.
R

Voldoe aan de wet

Bij het verzenden van gevoelige en persoonlijke informatie, zoals wachtwoorden en betaalgegevens, is SSL versleuteling juridisch verplicht. Over contactformulieren is de wet onduidelijk.

Wat heb ik nodig voor SSL beveiliging (HTTPS)?

SSL ondersteuning

Niet elk hosting pakket is zondermeer geschikt voor de installatie van het benodigde SSL certificaat. Bij Fast pakketten is dit optioneel, bij Pro is dit inbegrepen.

SSL Certificaat

Om HTTPS te laten werken heeft u een eigen SSL certificaat nodig. Dit certificaat wordt voor u ingekocht bij erkende leveranciers als Comodo, Symantec en GeoTrust.

SSL Implementatie

Het installeren van een geldig SSL certificaat op uw hosting pakket is vaak niet voldoende. De meeste website systemen, waaronder WordPress, hebben enkele aanpassingen nodig om gebruik te gaan maken van de HTTPS verbinding.

Kies uw SSL certificaat

Domein Validatie (DV)

Bij domein validatie wordt vastgesteld of de aanvrager van het certificaat ook de eigenaar van het domein is. Dit wordt gedaan door een bevestigingsmail te sturen naar het emailadres zoals bekend bij uw domein (WHOIS gegevens).
w

Uitgebreide Validatie (EV)

Bij uitgebreide validatie, extended validation, wordt gecontroleerd of u daadwerkelijk een wettelijk aansprakelijk bedrijf bent. U moet een kamer van koophandel uittreksel aanleveren en u wordt gebeld om uw aanvraag telefonisch te bevestigen. Soms wordt er ook om extra informatie gevraagd zoals een afschrift van de energierekening.
Een DV certificaat geeft de website een slotje.
Het EV certificaat laat naast het slotje ook de bedrijfsnaam zien en de vestigingsplaats. Dit certificaat wordt ook wel groene balk certificaat genoemd.
R

SSL slotje

R

SSL slotje

R

bedrijfsnaam in browser

R

vestigingsplaats in browser

R

straalt extra vertrouwen uit

SSL Certificaten bij Hostdeko

R

Looptijd 1 jaar

R

Automatisch verlengd (opzegbaar)

R

Certificaten worden als .zip bestand opgeleverd

R

Wij helpen met de aanvraag (CSR)

R

Wij installeren gratis heb zip bestand op uw Hostdeko pakket

Zelf uw merk en certificaat uitzoeken?

Hoe werkt SSL implementatie?

Nadat uw nieuwe SSL certificaat is geactiveerd op uw hosting pakket is het nog zaak de website daadwerkelijk via HTTPS te laten lopen. Voor de meeste content management systemen, denk aan WordPress en Joomla, zijn wat aanpassingen nodig.

t

Vraag het aan uw webbouwer

De meeste webbouwers zijn prima instaat om uw website om te zetten naar HTTPS.

Ga zelf aan de slag

U kunt zelf een poging doen uw website om te zetten naar HTTPS. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van Hostdeko Easy App of met behulp van WordPress plugins.

Vraag een offerte aan Hostdeko

Wij kunnen via onze webdesign afdeling uw website omzetten naar HTTPS.

WordPress SSL Upgrade pakket

Wij maken zelf veel gebruik van WordPress. Daarom kunnen wij tijdelijk de rol van webbouwer op ons nemen om zo jouw website klaar te stomen voor SSL. Dit hele proces duurt ongeveer een uur en dit wordt ingepland. In dat geval voeren wij de volgende handelingen uit:

 

  • Wij maken een backup van je website
  • Wij verhuizen je website van de public_html naar de private_html map en zorgen dat hij hier werkt
  • Wij maken een omleiding die al het verkeer van het oude http adres naar het nieuwe https adres stuurt
  • Wij controleren of alles werkt

Let op: Incidenteel komt het voor dat na deze stappen er toch nog een zogenaamde “mixed content” waarschuwing te zien is. In dat geval heeft de originele webbouwer een fout gemaakt door bestanden in te laden vanaf een externe server. Komt dit voor dan vragen wij jou om de webbouwer zijn fout te laten herstellen door de fout verwijzingen te corrigeren zodat de hele website netjes via het Hostdeko pakket loopt.  Komt u er om wat voor reden dan ook niet uit met de webbouwer dan kunt u bij ons een offerte op maat aanvragen.